Vi utfordrer deg til å teste ut hvordan det er å spise med tilstedeværelse - hvordan smaksløkene reagerer!
Er det slik at du kaster i deg maten mens du tenker på hva du skal gjøre etterpå?
Sjekker sosiale medier, nettaviser eller planlegger et møte?
Vi utfordrer deg til å teste ut hvordan det er å spise med tilstedeværelse; hvordan smaksløkene reagerer når du ser, lukter og smaker på mat og drikke?
Finn frem yndlingssjokoladen din.
Slå av tv, radio, datamaskiner og smarttelefoner.
Ta deg god tid.
Hva står det på emballasjen?
Hva er det bilde av?
Åpne emballasjen forsiktig.
Ta sjokoladen i hånden. Hvordan ser den ut?
Brekk av en liten bit. Hva lukter det?
Hvordan ser overflaten ut på det stedet den er brukket?
Putt biten i munnen. La den ligge et øyeblikk på tungen og kjenn den deilige smaken som brer seg når den sakte smelter før du begynner å tygge. Hvordan er konsistensen?
Kjenn kjevemusklene jobbe. Når du har tygd ferdig, hvordan er ettersmaken i forhold til da du tygde?
Når du spiser mat på denne måten, blir måltidet en helt annen opplevelse. En bonus kan være at du fortere blir mett og fordøyelsen fungerer bedre.
Unn deg noe godt i påsken og spis med tilstedeværelse.
Tekst: Ingun Mjaaland
Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi deler jevnlig relevant fagstoff, invitasjoner til webinarer og podcasten Bwell praten.